Angajatul seful nostru

   Angajatul seful nostru


   Toata stima pentru angajati. Oamenii au nevoie de profesori, medici, politisti, constuctori, juristi etc. Ordinea in care i-am trecut e aleatorie, fiecare are importanta pe domeniul lui.
    Chiar eu am fost angajat 40 ani, ca profesor de sport, dintre care ultimii 38 de ani in aceiasi loc de munca Scoala 141 Ion I. C. Bratianu. Salariatii  sunt de vreo 200 de ani. Angajatii au reprezentat un progres fata de alti oameni care munceau si erau platiti prin alte modalitati.  Si totusi acum activitatea de angajat reprezinta multe dezavantaje. E pacat de ei deoarece in alte sisteme ar putea fii mult mai bine.
          Dezavantaje
          Plata este facuta de obicei de asemenea maniera incat sa nu pleci de la servici dar nici sa nu iti permiti un trai decent. Salariul este stabilit de altii, chiar daca ai negociat si ti se pare ca ai primit ceva tot mic ramane.
           Locul unde lucrezi este ales de altii. Eventual intre 4 pereti. Destul de rar si nu toti poti lucra acasa, pe drum sau in alte locatii alese de tine.
           Sefii, colegii, subalternii nu sunt alesi de tine. Daca ai relatii nu prea grozave cu ei e complicata situatia nu toti au citit cartea Secretele succesului sau Cum sa iti faci prieteni si cum sa devii influent de Dale Carnegie
           Salariatii de obicei nu au visuri marete. Ei vor sa o duca si mai bine si ca  bani si ca timp ca apreciere, ca pozitie sociala. Mediul se opune daca ai scos capul si in cele mai multe cazuri reintri in zona de confort.
          Mediocritatea cu mici exceptii e la locul ei. Suntem media celor 5 oameni cu care traim mai mult. De obicei toti salariati. Daca tu doresti in mod serios o viata mai buna, solutia e sa cauti oameni care au strabatut drumul pe care vrei tu sa-l faci. Sa-ti stabilesti scopurile si sa intri intr-un mediu nou serios, creativ, organizat cu intalniri periodice, cu oameni care in loc sa zica ca esti un prost, sa zica hai Ioane poti mai mult, sa-ti stabilesti mai exact tintele, obiectivele, sa facem un plan si sa-i dam bataie. Am vazut oameni aparent limitati care doar datorita faptului ca au ales (propria lor decizie) un mediu sanatos si nonlimitativ au ajuns departe. Altii mai dotati s-au plafonat, tot decizia lor dar incorecta.
           Suntem intr-o perioada istorica in care e nevoie inca de multi angajati. Salariatul e supus vrand nevrand unor limitari. Solutii exista dar nu sunt prea eficiente cele care presupun a fii tot angajat. Mai ales acum in era digitala. Daca doresti o schimbare poti lua legatura cu autorul acestui articol.


          

          

Comentarii

Postări populare